aku mencoret
pesta megi dalam baldi
12:22 PMkalau dah namanya pun budak-budak asrama memang akan sentiasa kebulur walaupun makan 10 kali sehari..haha.. terutama sekali bila time abis prep,time dah nak tido.. masing2 macam cacing kepanasan meronda mencari stok.. haha. ok lah juz to da point, sebenarnya aku hanya setakat criter jer, yang dulu masa muda2 dlu(ceh..), aku ngan membe2 makan megi dalam baldi. maknanya kami tong2 beli ,megi pastu rendam dalam baldi then makan sesama. nampak macam pengotor kan?.. haha. tapi ilek la.. kata budak asrama, dalam keadaan darurat, jangan kata baldi, kalau ada besen pun, boley jadi..
itu la yang aku citer kat budak2 dorm aku, tup2.. dorang nak wat gak, aku cakap la, betul ker nak wat? dorang seyes nak wat gak.. aku pun set r.. so, pagi tu p cari bekalan megi kat sanping.. beli sepuluh bungkus, ingat macam tak boley nak abis, tapi sekali hulur, sekali ngan kuah2 licin.. adoii.. pelahap btol... agenda kami bermula pas abis prep, dalam kul sebelas lebey.. chef nya ofcourse la aku, haha.. baldi dia plak kepunyaan mas.. tapi jangan isau. baldi tu kompem bersih punya la!. haha. mula2 kami masak air dalam tiga jag, pastu aku buka megi ngan perencah.. masuk kan sumer nyer dalam baldi, pastu amik air curah masuk dalam baldi sampai setengah baldi. tak boleh masuk banyak2 air t perencah dia tak rasa sangat. dah masuk air tak tau nak tutup baldi ngan apa, melilau mencari,last2 amik plastik tekup jer kat atas.. selesai... biar sepuluh minit, kacau2.. then makan la.. ada yang makan pakai gayung, terpawer haish.. macam2 la.. cakap banyak pun tak guna, gambar ada dibawah!..



itu la yang aku citer kat budak2 dorm aku, tup2.. dorang nak wat gak, aku cakap la, betul ker nak wat? dorang seyes nak wat gak.. aku pun set r.. so, pagi tu p cari bekalan megi kat sanping.. beli sepuluh bungkus, ingat macam tak boley nak abis, tapi sekali hulur, sekali ngan kuah2 licin.. adoii.. pelahap btol... agenda kami bermula pas abis prep, dalam kul sebelas lebey.. chef nya ofcourse la aku, haha.. baldi dia plak kepunyaan mas.. tapi jangan isau. baldi tu kompem bersih punya la!. haha. mula2 kami masak air dalam tiga jag, pastu aku buka megi ngan perencah.. masuk kan sumer nyer dalam baldi, pastu amik air curah masuk dalam baldi sampai setengah baldi. tak boleh masuk banyak2 air t perencah dia tak rasa sangat. dah masuk air tak tau nak tutup baldi ngan apa, melilau mencari,last2 amik plastik tekup jer kat atas.. selesai... biar sepuluh minit, kacau2.. then makan la.. ada yang makan pakai gayung, terpawer haish.. macam2 la.. cakap banyak pun tak guna, gambar ada dibawah!..



0 Komen